Molenaar's Kindermeel

Veel kinderen zijn met Molenaar’s Kindermeel grootgebracht. Het fascinerende verhaal over de ontdekking van het kindermeel in 1888 – nu 130 jaar geleden – en de snelle opkomst, groei en bloei van het Westzaanse familiebedrijf P. Molenaar& Co. wordt verteld in de context van medische en maatschappelijke ontwikkelingen. Drie generaties Molenaar en Swart streefden naar een goede hygiëne en kwaliteit, eenheid van verpakking en prijs, aantrekkelijke geschenkartikelen en pakkende reclame.

Het boek is rijk geïllustreerd met prachtige foto’s en reclamemateriaal uit de collectie van de familie Swart en Molenaar, van het Gemeente Archief Zaanstad, het Zaans Museum en de Vereniging de Zaansche Molen.

Reacties

Wil graag het boek Molenaars kindermeel bestellen.
Mijn man en ik komen uit de Zaanstreek. Als kind logeerde ik bij mijn oom en tante (kennissen van mijn ouders) P Molenaar. Het huis stond vlak bij de fabriek. "s Nachts lag ik naar het gezoem van de fabriek te luisteren. De andere directeur was (geen echte) oom Co Swart, de vader van Neeltje, de schrijfster van het boek. Mijn echtgenoot wilde dit boek heel graag hebben; hij had het gezien bij een Zaanse zwager van ons. Ik kon met Sinterklaas dus een mooi gedicht maken; herinneringen genoeg!
Ik denk Dini Nieuwenhuis- Veenis . Leuk dat je mijn vader noemt hij was Commisaris bij jouw vader oom Wouter prachtige herinneringen aan hem en oom Nico Grootes met de toerschaatstochten !
Er moet een foto in het eerste boekje staan van mijn vriend en overbuurman als baby. Hij was ingestuurd door de toenmalige huisarts van de familie. Hij won er een jaar lang kindermeel mee voor het gezin van 11 kinderen. Hij was het 9e kind en is 25 maart 90 geworden en had een eigen scheepswerf. Hoera voor Molenaars Kindermeel.
Onze kinderen ook groot geworden met molenaars kindermeel ze zijn geboren in 1965, en 1966, en ze groeide er mee als kool, ze kwamen veel te veel aan, de kinderartsen vonden dat niet leuk, maar wij wel, en zo gezond als een vis, juultje markhorst

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.