Leven van de wind - molens in Noord-Holland

Het nieuwe provinciale Molenboek is de derde in de serie. De tweede editie verscheen in 1981 en is alleen nog antiquarisch te verkrijgen. In dit nieuwe Noord-Hollands molenboek worden alle 158 molens in extenso beschreven. Sinds 1981 is er veel gebeurd met de molens in Noord-Holland. Velen zijn gerestaureerd, sommige afgebrand en herbouwd en zelfs verschenen er sindsdien enkele nieuwe molens zoals de Adriaan te Haarlem en Het Jonge Schaap aan de Zaanse Schans.

Sinds 2006 is een redactie van tien mensen bezig geweest om alle gegevens te controleren en te vernieuwen. Rien Floris, bekend als verslaggever van het Noord-Hollands Dagblad, heeft een tiental moleneigenaars en molenaars geïnterviewd. De beroepsfotograaf Ruud Koppenol heeft alle 158 molens opnieuw gefotografeerd.

Van alle molens zijn meerdere kleurenfoto’s opgenomen. Daarnaast zijn in het boek enkele bijdragen over molens opgenomen  die hedendaagse facetten belichten zoals de molenbiotoop en de veelvuldige verplaatsingen van molens tijdens het droogmalen van de Schermer.

Het boek is niet alleen geschreven voor de  specifieke molenliefhebber maar veeleer voor de burger met interesse voor zijn historisch gebouwde omgeving.

Fotografie: Ruud Koppenol
Ontwerp: Studio Berry Slok
Formaat: 24,5 x 29 cm staand
Omvang: 244 pagina’s, geheel in 4 kleuren
Afbeeldingen: 700 foto’s

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.