Leven op de Stelling

Forten van toen en nu
Forten, dijken, batterijen en sluizen vormen de in het landschap zichtbare herinneringen aan de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie rond de hoofdstad. Nadat de forten hun oorspronkelijke functie hadden verloren, zijn ze de afgelopen jaren herontdekt. Eerst door ‘fortofielen’ en vrijwilligers, later door ondernemers en recreanten. De forten kregen nieuwe functies als kunstfort, kaasfort, bezoekerscentrum, wijnfort, avonturenfort, sauna, muziekfort, openluchttheater of café-terras. In Leven op de Stelling, Forten van Toen en Nu staan de verhalen van de huidige gebruikers naast die van de bewakers uit de Koude Oorlog, de gemobiliseerde soldaten tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de nazaten van de fortwachters. Agnes de Boer neemt u mee langs de forten rond het Noordzeekanaal en die in de Sector Sloten. De verhalen laten zien hoe de forten met hun tijd zijn meegegaan.

Reacties

Mooi boek, mijn opa en oma woonden op het fort op de Liede, dus vandaar de extra belangstelling.
De grote familie Lemmers heeft een mooi plekje in het boek. Ik kwam ze tegen bij Aan de Liede en ook bij de wachterswoning in Spaarndam.
Beste mevr A de Boer, U heeft in uw boek aandacht voor de opnamestelling (Fort bij Heemstede), de voorstelling bij Vijfhuizen en de voorstelling bij Spaarndam. Heeft u specifieke kennis van de verschillende objecten die daar als schuilplaats zijn gebouwd ? De objecten lijken op de typen 14-18 I en II, maar zijn toch anders uitgevoerd.
Beste mevr A de Boer, U heeft in uw boek aandacht voor de opnamestelling (Fort bij Heemstede), de voorstelling bij Vijfhuizen en de voorstelling bij Spaarndam. Heeft u specifieke kennis van de verschillende objecten die daar als schuilplaats zijn gebouwd ? De objecten lijken op de typen 14-18 I en II, maar zijn toch anders uitgevoerd. Mijn Email is st.niklaas@live.nl
Beste Niklaas, ik stuur een email. Groet, Agnes

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.