Leven en werk van Willem en Chris Jansen

Op boeiende wijze wordt in dit boek het (kunstenaars) leven van deze twee Zaanse schilders verteld. Met een verantwoorde diepgang vanuit kunsthistorisch perspectief maar zeker ook met een levendige en anekdotische inslag. Door de verhalen van de vrienden Albert van Beek, Nackie Bosboom en Jan de Boer krijgt u een indruk van het leven en werken van de kunstenaars.

In het voetspoor van deze vrienden doen in dit boek talloze familieleden, vrienden, kennissen en collega’s hun verhaal. Geheel in de stijl van het turbulente en kleurrijke leven van Willem en zijn zoon Chris wordt het daardoor een schilderachtig tafereel. Niet alleen is dit boek een hommage aan de grote Westzaanse romantische schilder Willem Jansen (1892-1969) en de gevoelige expressionist Chris Jansen (1918-1961) maar ook aan het gezin en de Westzaanse gemeenschap waartoe de kunstenaars behoorden.

Het boek is een initiatief van de Willem Jansen Stichting te Westzaan, uitgegeven door Stichting Uitgeverij Noord Holland te Wormer en geeft een overzicht van het harde en kleurrijke leven van de Zaanse kunstenaars geïllustreerd met veel foto’s en 159 afbeeldingen van hun werken.

Technische gegevens:
Fotografie    : Arjan Gaarenstroom
Formaat      : 24 x 22,5 cm liggend
Omvang      : 144 pagina’s
Bindwijze    : genaaid gebonden
 

Reacties

ik heb een schilderij van Chris Jansen te koop -aquarel Westzaan , 55x 60 cm
Ik lees zojuist uw reactie. Kunt u contact opnemen met de Willem Jansen Stichting? Zie hun website. vr gr

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.