Historische buitenplaatsen

Tot 2012 waren historische buitenplaatsen vrijwel onbekend in ons land. Dit komt ook omdat er weinig algemene literatuur over dit bijzondere culturele erfgoed bestaat. Wel is er altijd veel gepubliceerd over individuele buitenplaatsen maar een volledig overzicht ontbrak. Met de uitgave van de Nationale gids Historische Buitenplaatsen wordt een belangrijke leemte opgevuld. In deze publicatie worden alle van rijkswege erkende historische buitenplaatsen in beknopte vorm per provincie beschreven. Met de uitgave van deze Nationale gids Historische Buitenplaatsen komt dit mooie groenhistorische en monumentale erfgoed meer en beter in het bereik van een breed publiek.

Reacties

Goede middag, Graag wil ik u op de hoogte brengen van een fout in deze uitgave. In de provincie Zeeland, op pagina 244 wordt gesproken over slot Haamstede in Haamstede, terwijl de bijgevoegde foto slot Moermond in Renesse is. afz: Keeskasteel@hotmail.com
Een mooi compact overzicht van de rijke buitenplaatscultuur van Nederland
Goeden avond, begin dit jaar heb ik U een reactie toegezonden over 'n foute benaming in het boek Historische buitenplaatsen, het betreft slot Haamstede, echter de bijgevoegde foto is van kasteel Moermond. Zie reactie 22-01-2014 Afz Keeskasteel@hotmail.com
Een erg mooi en duidelijk geschreven boek! Ik heb het ook aan een vriendin gegeven die er ook heel enthousiast iver is! Complimenten !
Prachtig boek, goed gerubriceerd per provincie. Wij stellen aan de hand van dit boek onze uitstapjes samen, waarbij de uitgebreide info per buitenplaats bijzonder prettig is.

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.