Het wel en wee van het geslacht Woud(t)

Wat begon met de vraag wie zijn voorouders waren, eindigt voor Jan Pieter Woud met een prestigieus boek over het wel en wee van het geslacht Woud(t).

Stichting Uitgeverij Noord-Holland heeft het resultaat van zijn jarenlange zoektocht in vele archieven verwerkt tot een fraai boekwerk met naast de genealogie ook de vele verhalen en foto’s die door Jan Woud bijeen zijn vergaard. Het geheel levert een boeiende geschiedenis op over vele al dan niet bekende Zaankanters met de naam Woud, Wout of Woudt, allen afstammend van de in 1750 in Krommenie overleden Claes Willemszn. Woud.Hierdoor is een beeld geschetst van de omstandigheden, waarin de voorvaderen van het geslacht Woud(t) leefden en hoe de Zaanstreek in de loop der jaren is veranderd.

 

Reacties

Goed informatief boek, plezierig om te lezen
Boeiend boek, voor mij als amateur genealoog interessant, vele verbindingen met Zaanse families en een stukje Krommeniese geschiedenis.
Boeiend boek, voor mij als amateur genealoog interessant, vele verbindingen met Zaanse families en een stukje Krommeniese geschiedenis.
Een mooi informatief boek,zeer boeiend om te lezen.
Ik wil graag het boek bestellen , mijn adres is Delftstraat 50 2015BM Haarlem 0653503023. E-mail robwoud@hotmail.com
Mijn Moeder was een Woud, evenals mijn Grootvader, enz. Met veel plezier gelezen. Zelf heb ik met mijn oudste zoon de Jongejans-stamboom uitgezocht. Opgenomen in Terug in de tijd,2.
Niet gedacht dat mijn moeder Maria Smit Woudt, (dus ik ook) zoveel familie had.

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.