Het gevoel van landschap

In 1990 zat Jan Groenhart op een berg in Zuid Amerika en stelde zich de vraag of hij tot aan zijn pensioen zou blijven doen wat hij deed, of dat hij zou proberen het beste uit zichzelf te halen. Hij besloot tot dat laatste en ging de uitdaging van het nieuwe aan.

In de twintig jaar die sindsdien zijn verstreken heeft Jan Groenhart zichzelf opnieuw uitgevonden. De gevierde kunstenaar van de realistische aquarellen begon een ontdekkingsreis naar nieuwe manieren om zijn emoties uit te drukken. Gewapend met een fabelachtige techniek en zijn tomeloze liefde voor het landschap onderzocht hij nieuwe technieken en beweegredenen.

Tien jaar geleden ontdekte hij voor zichzelf de rijkdom van olieverf en de kracht van abstractie. Daardoor wist hij nog dieper door te dringen in het landschap. Jan Groenhart schildert niet alleen wat hij ziet, maar ook wat hij voelt.

Dit boek is het verslag van de ontdekkingsreis welke Jan Groenhart maakte in de periode 2000 tot 2011. Het toont het gevoel van landschap.

Formaat 28,5 x 28,5 cm

148 pagina’s geheel in 4 kleuren

Genaaid gebonden

Reacties

Ik zag uw boek in een galerie liggen en ik werd direct gepakt door het mooie landschap op de voorkant. Een voorproefje van wat ik te zien kreeg toen ik het boek doorbladerde. Prachtige, sfeervolle, betoverende schilderijen! Ik ga uw boek zeker aanschaffen! Hartelijke groet, Els Jasperse
Een collegakunstschilder had het boek meegebracht van de Kunst10daagse in Bergen. De schilderijen ademen een sfeer waarvan ik hou: rust, ruimte en mooi kleurgebruik. Ik wilde het onmiddellijk zelf aanschaffen en ervan genieten. Prachtig.
Een schildervriendin kocht dit boek tijdens de Kunst10daagse in Bergen,prachtig werk ! Een 'hebben'boek, Nu nog een keer zelf naar een expositie van de schilder.
Een schildervriendin kocht dit boek tijdens de Kunst10daagse in Bergen,prachtig werk ! Een 'hebben'boek, Nu nog een keer zelf naar een expositie van de schilder.
een bijzonder sfeervol en inspirerend boek, om te komen tot abstraherende schilderijen.een sfeertje bouwen, juiste kleurstemmingen kiezen en lolaten v.d. realiteit, is een uitdaging.
Ik heb mijn moeder dit boek cadeau gegeven voor haar verjaardag. Mijn moeder schildert zelf ook en is tevens oud mede-Zaankanter. Het boek ging onder bewonderende blikken van hand tot hand op de verjaardag, en het zou me niet verbazen als er daardoor nog meer exemplaren verkocht zijn...

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.