Han Mes | Twee werelden

De meeste schilderijen en tekeningen in dit boek stammen uit de laatste jaren van de twintigste eeuw en de eerste twee jaar van de nieuwe eeuw. Ze geven een duidelijk beeld van wat Han Mes boeit. De vele landschappen uit deze periode getuigen van het Noord-Hollandse licht maar er zijn er ook enkele die de sfeer van Italië in zich dragen. Haar reizen naar Italië spelen een rol in haar herinnering.
Het kleurgebruik is lichter geworden, optimistischer en ondersteunt de sferen van de vele ontmoetingen met mensen in haar werk. De ontmoetingen zijn soms afwachtend en stil, op zoek naar betekenis en contact, zoals de scènes in het atelier. De confrontaties van mensen buiten het atelier, in grote open ruimtes of in het landschap, zijn directer en heftiger. Mensen zijn daar onderweg, op reis of in een duidelijk gesprek verwikkeld, hebben een actievere houding en staan open voor de buitenwereld.

Formaat: 280 x 280 mm
Omvang: 120 pagina's
Bedrukking: in 4 kleuren
Afwerking: genaaid gebonden in linnenband met stofomslag

Reacties

Ik was verrast dit boek voor maar 10 euro te hebben kunnen bekomen bij de uitgeverij....Tijdens de kunst-10daagse in Bergen zag ik het liggen voor 22,50 ....Bedankt!
Geweldig boek, waar ik veel plezier aan beleef en dat voor een prima prijsje.
Fijn boek dat ik gebruik bij mijn schilderlessen.Waar ik mensen blij mee maak.
Prachtig boek en zeer goedkoop. Ik gebruik het ook ter inspiratie voor kunstzinnige therapie. Het werk heeft zo een eigen, frisse sfeer.

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.