Duizend en meer verhalen op sterk water

13 miljoen dieren  Zoölogisch Museum Amsterdam

Honderdduizenden potten met dieren op sterk water, miljoenen vliegen, vlinders en kevers op spelden, duizenden laden vol schelpen en niet te vergeten de ijsbeer, die werd geschoten tijdens de Willem Barentsexpeditie van 1884, behoorden tot voor kort tot de collectie van het Zoölogisch Museum Amsterdam (ZMA).

Aan dit museum is nu voorgoed een einde gekomen: de collectie is verhuisd naar Naturalis in Leiden. De overgang van de collectie wordt gemarkeerd met de verschijning van een boek over de geschiedenis van het ZMA: Duizend en meer verhalen op sterk water van journaliste en kunsthistorica Ella Reitsma.

Ze deed jarenlang onderzoek naar die geschiedenis. Haar boek vertelt voor het eerst het verhaal over het museum: de oprichting, het ontstaan van de wetenschappelijke collectie, de diverse – soms spraakmakende – directeuren en wetenschappers, belangrijke expedities zoals de Siboga-expeditie en topstukken uit de indrukwekkende collectie. Reitsma zet behalve met tekst ook met beeld zo’n honderd van die topstukken in de schijnwerpers: ze selecteerde oude expeditie foto’s en maakte zelf intrigerende, soms theatraal geënsceneerde foto’s. Haar rijk geïllustreerde boek is daarmee een schitterend eerbetoon aan honderddrieënzeventig jaar verzamelgeschiedenis: een mooie, blijvende herinnering aan een belangrijk wetenschappelijk instituut.

Fotografie: Ella Snoep

Formaat 22 x 28 cm staand

Omvang: 320 pagina’s

Bedrukking: geheel in 4 kleuren

Bindwijze: genaaid gebonden

Reacties

Jammer dat dit museum is verdwenen. Maar wat een prachtige uitgave is dit. Ik heb het na aankoop al weken op tafel liggen en geniet er bijna dagelijks van.
kan ik dit boek nog kopen? Ik hoop het zeer . met vriendelijke groet. kaptein-verhoef@versatel.nl
Volgens mijn broer, aan wie ik het cadeau heb gedaan, is het een prachtig boek. Hij bladert en leest er dagelijks in. Echt een aanwinst!
Goji Cream, biedt een breed scala van producten die onder hun componenten van het hyaluronzuur:  Hyaluron Filler Day: dit Is een van de star producten van het merk. Deze Goji Cream heeft een anti-rimpel ideaal voor het gemakkelijk vullen van de rimpels, voor een groot deel te wijten aan de extra hydratatie die optreedt in de behandeling met hyaluronzuur. Daarnaast is het volledig compatibel is met andere crèmes of maskers. <a href=https://officialgojicream.com/nl>https://officialgojicream.com/nl</a> Mijn huid is een gevoelig type huid, dus ik blij was te zien dat er op de Goji Cream-etiket geen chemische-gebaseerde stoffen stonden, en dat het geur-vrij is, en paraben vrij. Dat is de reden waarom ik de Goji-crème gebruik. Tegenwoordig is een dergelijke juweeltje lastig om te vinden, vooral in de sectie schoonheid en cosmetica. bij voorbeeld <a href=https://officialgojicream.com/>https://officialgojicream.com/</a> Daarom dienen geïnteresseerden de Goji Cream alleen op deze website van de fabrikant te bestellen. Een ander voordeel van de bestelling op deze website is dat Goji Cream er momenteel wordt aangeboden tegen een bijzonder lage introductieprijs. Wat bevat Goji Cream en wat maakt hem zo effectief? In de crème werkt een innovatieve nano-anti-agingformule, die naast gojibessen (Lycium Barbarum of boksdoorn) ook mineralen en vitaminen bevat.
Vervolgens Titan Gel werkt als Viagra, naast de mannelijke het geslachtsverhoging van de lange termijn. Dit product male enhancement heeft geholpen duizenden mannen over de hele wereld te verbannen, angst over de grootte van de penis onvoldoende, waardoor de slechte prestaties in bed. <a href="http://elmacho.xyz/titan-gel-in-nederland-echte-reviews-en-resultaten-hoe-te-gebruiken-en-hoe-te-bestellen">http://elmacho.xyz/titan-gel-in-nederland-echte-reviews-en-resultaten-hoe-te-gebruiken-en-hoe-te-bestellen</a> Gebruik. Cobeco Bull Power Delay Gel Bestekoop kleiner dan b groter dan The ultimate bull power delay gel helpt bij het uitstellen van de ejaculatie. kleiner dan /b groter dan Breng een vingertop gel aan op de penis en masseer vervolgens in. Na ongeveer 15 minuten is de geld goed in de huid van de penis ingetrokken en heeft dan een plaatselijk verdovend eff.

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.