125 jaar Rijst aan de Zaan

Lassie toverrijst
In meer dan de helft van de Nederlandse keukens wordt gekookt met rijst van Lassie. Na 60 jaar mag zij zich nog steeds de ”rijstleider” in Nederland noemen. Al 125 jaar ligt aan de Veerdijk te Wormer het Lassie fabriekscomplex. Rijst was lang een bijproduct van het bedrijf, maar ging na 1945 de hoofdrol spelen. Hoe komt een zo exotisch product als rijst in de Zaanstreek terecht, en waarom is na een start in gort en havermout, het bedrijf onder de naam Lassie zo bekend geworden met rijst? In het kader van het 125 jarig bestaan is historica Vibeke Kingma in de historie van Lassie gedoken. Een geschiedenis van 125 jaar rijst in de Zaanstreek, uniek en verweven met de industriële en maatschappelijke ontwikkelingen in de 20ste eeuw; de bijzondere geschiedenis van Lassie.

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.
 

Fatal error: Class 'FeedsHTTPCache' not found in /home/puxg139930/domains/uitgeverij-noord-holland.nl/public_html/sites/all/modules/feeds/feeds.module on line 82